Kijken naar Haarlem Oost

Kijken naar Haarlem OostOp de wereldHaarlem OostZonesHistorischSeizoenenTransformatiesBebouwing vs. GroenVerbindingenSpatial SongVerhalenNetwerkenActiviteitenGeboorteplekkenGeurenFaunaVerborgen bijzonderhedenUw kaartKleuren en begroeïng Waarderpolder52 kilometer Haarlem Oost op schaalTekenenOnderzoekArchiefSpoorzoneMore songsHuidFound footageEconomie van de ZomerzoneHaarlem Oost in kleurAmsterdamstraatVerbindingen

Zomerzoneborrel

Afgelopen 19 september vond de jaarlijkse Zomerzoneborrel weer plaats. Dit is een borrel voor iedereen die met de wijk te maken heeft (bewoners, bedrijven, wijkverenigingen, gemeente). Het is een jaarlijks moment om de afgelopen periode te overkijken en om nieuwe plannen te bespreken.

Introductie kunstenaars

Het was ook het moment waarop twee kunstenaars van Kijken naar Haarlem Oost werden geïntroduceerd. Deze kunstenaars, Titia Bouwmeester en Joke Robaards, trekken de Zomerzonebuurt in om hun project uit te voeren.

Titia Bouwmeester

Titia Bouwmeester gaat kijken welke verhalen en geschiedenissen de buurtbewoners hebben en wat deze kunnen betekenen voor de hele wijk (zie opdracht 5). FOTODe eerste verhalen kwamen al los bij het zien van de kaart die zij had opgehangen.

Joke Robaard

Ook de 1e kennismaking met het project van Joke Robaard viel in goede aarde bij de buurt. Zij gaat aan de hand van de jassen die mensen dragen nieuwe relaties blootleggen (zie opdracht 6).

Kortom, de Zomerzoneborrel was voor iedereen een inspirerende bijeenkomst en gaf Titia Bouwmeester en Joke Robaards weer vele nieuwe aanknopingspunten waar ze mee de wijk in kunnen gaan!