Kijken naar Haarlem Oost

Kijken naar Haarlem OostOp de wereldHaarlem OostZonesHistorischSeizoenenTransformatiesBebouwing vs. GroenVerbindingenSpatial SongVerhalenNetwerkenActiviteitenGeboorteplekkenGeurenFaunaVerborgen bijzonderhedenUw kaartKleuren en begroeïng Waarderpolder52 kilometer Haarlem Oost op schaalTekenenOnderzoekArchiefSpoorzoneMore songsHuidFound footageEconomie van de ZomerzoneHaarlem Oost in kleurAmsterdamstraatVerbindingen

Bijeenkomst

Op 7 juni, van 13.30 tot 17.30, vindt er een bijeenkomst plaats (in het Meterhuis, zie route hieronder) met de kunstenaars en ontwerpersvan het project Kijken naar Haarlem Oost. Tijdens deze bijeenkomst zullen de deelenmers (de voortgang van) hun werk presenteren.

Kunstenaars

De deelnemende kunstenaars/ontwerpers zijn: Titia Bouwmeester, Irene Fortuyn-O'Brien, Adriaan Geuze (West 8), Krijn Giezen, Jan Konings (Ral 2005), Ton Matton, Esther Polak, Joke Robaard, Wies Sanders, en Sylvie Zijlmans. (zie 'Kunstenaars')

Bijwonen?

Als u deze eerste presentatie van de kunstenaars in dit multidiscipinaire kunstproject bij wilt wonen stuur dan een mailtje naar marjolijn@werkspoor.org.

Route Meterhuis

KAARTVanaf de Prinsen Bolwerk achter het NS-station volgt u de weg naar de Waarderpolder. U gaat het Spaarne over en bij de stoplichten rijdt u ± 200 meter rechtdoor. Links van de weg ziet u het gebouw van Nuon, nummer 85. Hier slaat u links af (Minckelersweg). Volg vanaf hier de bordjes naar Het Meterhuis.

Minckelersweg 2 m
2031 EM Haarlem

Telefoon en fax
Tel 023-5351659
Tel 06-53830023
Fax 023-5332851
Web www.hetmeterhuis.nl
E-mail info@hetmeterhuis.nl

M OPEN
Het Meterhuis
Minckelersweg 2-M
2031 EM Haarlem
+31 23 5351659
hetmeterhuis.nl

Station Haarlem

Uitnodiging

Graag wil ik u uitnodigen voor de bijeenkomst met de kunstenaars en ontwerpers van het project Kijken naar Haarlem Oost. De ontmoeting heeft plaats op 7 juni van 13.30 tot 17.30 uur met daarna een Haarlemse heerlijkheid. De bijeenkomst vindt plaats in het Meterhuis in de Waarderpolder.

Het totale project beoogt een nieuwe kijk te laten ontstaan op Haarlem Oost in zijn verschillende facetten. In eerste instantie zijn de KRT 17verborgen bijzonderheden van Haarlem Oost 'in kaart gebracht'. Hiervan was tot 22 april de expositie 52 23' NB 4 38' OL te zien in het ABC Architectuurcentrum Haarlem. Vervolgens zijn diverse bekende kunstenaars en ontwerpers van start gegaan met een aantal deelprojecten. De kunstenaars en ontwerpers laten zich daarbij inspireren door KRT 11
KRT 9
KRT 16
verhalen van bewoners, dwarsverbanden tussen de verschillende gemeenschappen, de natuur en het landschap, het economische aspect en de bijzondere bedrijven die in het gebied gevestigd zijn. Op 7 juni zullen zij (de voortgang van) hun werk presenteren. Renée Borgonjen (kunsthistoricus), Xander Karsken, conservator van museum De Hallen Haarlem en Ton Schaap, stedenbouwkundige in Amsterdam, zullen een eerste reactie geven op de presentaties van de kunstenaars. Vervolgens zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen.