Kijken naar Haarlem Oost

Kijken naar Haarlem OostOp de wereldHaarlem OostZonesHistorischSeizoenenTransformatiesBebouwing vs. GroenVerbindingenSpatial SongVerhalenNetwerkenActiviteitenGeboorteplekkenGeurenFaunaVerborgen bijzonderhedenUw kaartKleuren en begroeïng Waarderpolder52 kilometer Haarlem Oost op schaalTekenenOnderzoekArchiefSpoorzoneMore songsHuidFound footageEconomie van de ZomerzoneHaarlem Oost in kleurAmsterdamstraatVerbindingen

Expositie 52 23' NB 4 38' OL

Op 9 maart werd de expositie 52 23' NB 4 38' OL geopend in het ABC Architectuurcentrum Haarlem. Dit is de eerste expositie in het kader van Kijken naar Haarlem Oost. De expositie duurt tot 22 april.

KRT 11Verhalen van bewoners, gesprekken met ondernemers en beleidsmakers en eigen waarnemingen en verkenningen zijn door Marjolijn Boterenbrood 'in kaart gebracht'. Het resultaat is 52 23' NB 4 38' OL, een 30-tal verschillende werken over Haarlem Oost. Een cartografische weergave van het gebied met plekken, gegevens en ervaringen.

Uitnodiging

Marjolijn Boterenbrood zal persoonlijk een toelichting geven op de expositie 52' 23'NB 4' 39' OL.
Zij zal aanwezig zijn in het architectuurcentrum op 10 april om 19.30 uur, donderdag 12 april en op zaterdagmiddag 14 april. Ook zal de tentoonstelling eenmalig getoond worden in Haarlem Oost. De plek zal nog nader bekend gemaakt worden.

opening

FOTOSDe opening van de eerste tentoonstelling van het kunstproject Kijken naar Haarlem Oost 52 23' NB 4 38' OL vond plaats in het ABC, het Architectuurcentrum Haarlem (Groot Heiligland 47). Het openingswoord werd gesproken door de heer Louis Pirenne, hoofd afdeling Cultuur van de Gemeente Haarlem. Waarna tot veler verrassing het Nivonkoor uit Haarlem Oost enkele liederen zong. Zij hadden dit initiatief genomen deze bijdrage te leveren. Zij zingen normal gesproken in de Imanuelkerk aan de Richard Holkade.