Kijken naar Haarlem Oost

Kijken naar Haarlem OostOp de wereldHaarlem OostZonesHistorischSeizoenenTransformatiesBebouwing vs. GroenVerbindingenSpatial SongVerhalenNetwerkenActiviteitenGeboorteplekkenGeurenFaunaVerborgen bijzonderhedenUw kaartKleuren en begroeïng Waarderpolder52 kilometer Haarlem Oost op schaalTekenenOnderzoekArchiefSpoorzoneMore songsHuidFound footageEconomie van de ZomerzoneHaarlem Oost in kleurAmsterdamstraatVerbindingen

Reinaldaparkdag met parkgids Jan Konings.

Zondag 13 april, 14.00-16.00

Op 13 april treedt de kunstenaar Jan Konings op als parkwachter in het Reinaldapark. Hij zal dan zijn ideeën ontvouwen over wat het park voor de omliggende buurten kan betekenen. Start van de wandeling met parkwachter Jan konings is om 14.00 uur in de st. Petrussschool, Berlagelaaan 1 in Haarlem. De gemeente Haarlem presenteert tegelijkertijd het schetsontwerp van het Reinaldapark. Klik hier voor het complete programma van de Reinaldaparkdag.

Jan Konings - Vuil en schoon

Jan Konings wil de geschiedenis van het Reinaldapark niet onder stoelen of banken steken. Het park ligt op een voormalige vuilstortplaats en omdat het vuil na verloop van tijd naar boven kwam, wordt het binnenkort helemaal gesaneerd. 'Afval en schoonmaken' vormt een belangrijk thema in Konings' bijdrage voor Kijken naar Haarlem Oost; een catalogus van gebruiksmogelijkheden voor het Reinaldapark, voor straks en in de tussentijd. Terwijl het park op de schop ligt, kan het immers als proeftuin fungeren. De meest succesvolle voorstellen kunnen vervolgens een vaste plek krijgen in de nieuwe inrichting.

Jan Konings micro-site
Meer over Jan Konings

Straks wordt alles schoon. Maar het kan altijd schoner...
Het gaat dan niet alleen om de grond maar ook om de lucht en het water, waarvan de kwaliteit eveneens verbeterd kan worden. Bomen kunnen als plumeaus stof uit de lucht vegen en een vijver kun je met bepaalde ingrepen zo schoon maken dat je eruit kunt drinken. Dan zal ook de vispopulatie stijgen, een mooi vooruitzicht voor de verwoede vissers die het park van oudsher bezoeken. Het park wordt zo schoon dat je er (groente en fruit) van de grond kunt eten. Stel je voor dat je straks tijdens je wandeling in het park even pauzeert en dan een aardbeitje kunt snoepen of een beker water uit de vijver kunt tappen. Uit de alomtegenwoordige hondenpoep die in elk park voor overlast zorgt, kun je energie halen met behulp van een biogasinstallatie. Zo kan dankzij deze dierlijke uitwerpselen het hele park 's avonds worden verlicht.

Aanmelden voor de wandeling

inschrijven@kijkennaarhaarlemoost.nl of
Ada Ruijgrok: 023-511 5222
(bij veel inschrijvingen wordt er om 12.00 nóg een wandeling georganiseerd)

Tentoonstelling "Kijken naar Haarlem Oost"

Meer info
en het complete programma van de tentoonstelling >